علاقه مند به دنبال کردن حرفه ای در زمینه طراحی گرافیک هستید؟ طراحی گرافیک گاهی اوقات به عنوان یک رشته واحد در نظر گرفته می شود، اما در واقع انواع مختلفی از تخصص های مختلف در این زمینه وجود دارد. در حالی که برخی از طراحان گرافیک عمومی هستند و ممکن است روی چندین نوع پروژه کار کنند، برخی دیگر در انواع خاصی از مهارت های طراحی گرافیک تخصص دارند.
چه مبتدی هستید که کنجکاو هستید چگونه یک طراح گرافیک شوید یا یک حرفه ای با تجربه که به دنبال انتقال به یک زمینه متفاوت است، به خواندن ادامه دهید تا محبوب ترین مسیرهای شغلی برای طراحان گرافیک را کشف کنید.
- طراحی هویت برند
- طراحی بازاریابی و تبلیغات
- طراحی بسته بندی
- طراحی وب و رابط کاربری
- طراحی چاپ و انتشار
- طراحی حروف و تایپ (تایپوگرافی)
- تصویر گرافیکی
- طراحی موشن گرافیک
1-طراحی هویت برند
وقتی اکثر مردم به طراحی گرافیک فکر می کنند، بلافاصله آن را با طراحی لوگو مرتبط می کنند. با این حال، طراحی لوگو تنها یک جنبه از تخصص گسترده تر طراحی گرافیک است که هویت برند است.
علاوه بر طراحی لوگو، طراحان هویت همچنین تمام ظاهر و احساس حضور بصری یک شرکت را ایجاد می کنند. به عنوان بخشی از این، آنها پالت های رنگی ایجاد می کنند، در مورد انواع تصاویری که یک شرکت استفاده می کند تصمیم می گیرند، تایپوگرافی را تعیین می کنند و سایر عناصر بصری همراه را ایجاد می کنند.
طراحان هویت برند مسئول ایجاد هویت بصری شرکت هایی هستند که در آنها کار می کنند. به همین دلیل، آنها به طور کلی مسئول ایجاد سبک برند و دستورالعمل های استفاده هستند که کار سایر طراحان، از جمله طراحان بازاریابی و طراحان وب را هدایت می کند.
طراحان گرافیک متخصص در کار برندسازی معمولاً روی موارد زیر کار می کنند:
- استراتژی برند
- تایپوگرافی
- پالت های رنگی
- طراحی لوگو
- کارت ویزیت
- آیکون ها
- دستورالعمل های برند
2-طراحی بازاریابی و تبلیغات
چه به صورت آنلاین و چه به صورت چاپی ظاهر شوند، طرح های بازاریابی و تبلیغات عناصر کلیدی استراتژی تبلیغاتی هر شرکتی هستند.
از آنجایی که هدف بازاریابی و تبلیغات ترغیب مصرف کنندگان به خرید یا ثبت نام برای یک محصول یا خدمات است، طراحان گرافیکی که در این زمینه ها کار می کنند باید درک محکمی از روانشناسی رفتاری در هنگام رفتار خرید داشته باشند.
طراحان گرافیک متخصص در تبلیغات و بازاریابی بر ایجاد اَسِت هایی (Asset) مانند موارد زیر تمرکز می کنند:
- تبلیغات چاپی و دیجیتال
- گرافیک رسانه های اجتماعی
- هنر جلد پادکست
- بنرها
- ایمیل های بازاریابی
- بروشور و پوستر
- بیلبوردها
- بسته بندی های خودرو
- ارائه ها و پرزنتیشن ها
- اینفوگرافیک ها
3-طراحی بسته بندی
محصولات فیزیکی نیاز به بسته بندی دارند. همه چیز از جعبه های غلات گرفته تا برچسب روی لباس های طراح باید توسط شخصی طراحی شود. اینجاست که طراحان بسته بندی وارد می شوند.
این نوع از طراحان گرافیک باید درک قوی از برند و همچنین روانشناسی رفتاری مصرف کننده داشته باشند تا بسته هایی ایجاد کنند که مشتریان را به خرید وادار کند.
آنها باید در تئوری رنگ و تایپوگرافی و همچنین قوانین یا مقررات مربوط به اطلاعاتی که باید روی بسته بندی ظاهر شوند (مانند اطلاعات تغذیه) مهارت داشته باشند.
4-طراحی وب و رابط کاربری
طراحان وب و UI طرح هایی را برای وب سایت ها و برنامه ها ایجاد می کنند. آنها باید درک کاملی از اصول طراحی و همچنین درک درستی از طراحی تجربه کاربر و اصول اولیه کدنویسی داشته باشند.
در حالی که طراحان وب و رابط کاربری ممکن است در واقع هیچ کدنویسی انجام ندهند، درک قابلیت ها و محدودیت های کدی که به وب سایت ها و برنامه ها قدرت می دهد، آنها را به بخشی ارزشمندتر از هر تیم طراحی تبدیل می کند.
اگر شما یک طراح گرافیک متخصص در طراحی وب یا رابط های کاربری هستید، ممکن است در پروژه هایی مانند لندینگ پیج ها، وب سایت های بازاریابی، طراحی برنامه ها، رابط های بازی یا سایت های وردپرس کار کنید.
5-طراحی چاپ و انتشار
طراحان گرافیک قبلاً به طور کامل در دنیای چاپ کار می کردند و هنوز فرصت های زیادی برای این نوع کار طراحی چاپ وجود دارد.
طراحان گرافیک در صنایع چاپ و نشر باید اصول طراحی خوب و همچنین مشخصات فنی ایجاد فایل های آماده چاپ را بدانند. آنها همچنین باید درک محکمی از تئوری رنگ و تایپوگرافی داشته باشند، و همچنین اینکه چه نوع تصاویری در محیط های چاپی در مقایسه با محیط های دیجیتال بهترین کارایی را دارند.
طراحان چاپ و نشر معمولاً در پروژه های مرتبط با چاپ مانند موارد زیر فعالیت می کنند:
- جلد کتاب
- طرح بندی مجله و روزنامه
- طراحی منو
- جلدهای آلبوم
- کالا و پوشاک
- بروشورها و بروشورها
- لوازم التحرير
6-طراحی حروف و تایپ (تایپوگرافی)
یکی از تخصصهای طراحی گرافیک که اغلب نادیده گرفته میشود، طراحی حروف و تایپ است. این طراحان گرافیک همه چیز را از فونتها و فونتها گرفته تا طرحهایی با حروف دستی ایجاد میکنند.
طراحان تایپ و حروف باید درک کاملی از اصول تایپوگرافی داشته باشند، چه چیزی یک تایپ را خوانا می کند، چگونه مفاهیمی مانند هسته و ارتفاع خط در خوانایی کلی طرح تایپوگرافی نقش دارند.
هنرمندان دستنویس اغلب چیزهایی مانند نشانهها، بروشورها، نقاشیهای دیواری و حتی لوگوهای علامت کلمه را خلق میکنند. آنها ممکن است طرح هایی را به صورت دستی یا دیجیتالی ایجاد کنند.
از سوی دیگر، طراحان تایپ اغلب بیشتر بر روی ایجاد فونتفیس تمرکز میکنند (اگرچه ممکن است پروژههای سفارشی یکباره نیز ایجاد کنند). بین کارهایی که طراحان حروف و تایپ انجام می دهند همپوشانی زیادی وجود دارد.
7-تصویرسازی (گرافیکی)
وقتی به طراحی گرافیک فکر می کنید، ممکن است بلافاصله به تصویرسازی فکر نکنید. با این حال، تصویرگران گرافیکی در سال 2023 مورد تقاضا هستند زیرا برندها همچنان به دنبال کارهای تصویرسازی سفارشی (همچنین به عنوان تصویرسازی محصول نیز شناخته میشود) برای حضور آنلاین خود هستند.
تصویرگران گرافیک معمولاً وظیفه دارند تصاویری را برای اهداف تجاری و تحریریه و همچنین تصاویری که در طراحی های وب و رسانه های اجتماعی زندگی می کنند ایجاد کنند. این نوع از طراحان گرافیک اغلب تصاویر خود را به صورت دیجیتالی ایجاد می کنند، اما برخی نیز ممکن است از ابزارهای آنالوگ بیشتری استفاده کنند و سپس تصاویر خود را دیجیتالی کنند.
بهعنوان یک تصویرگر گرافیک حرفهای، روی انواع تصاویری کار خواهید کرد که طیف وسیعی از موارد زیر را در بر میگیرد:
- محصولات دیجیتال
- پست وبلاگ و مقالات
- کتاب و مجلات
- بازی ها
- پوشاک
- و خیلی بیشتر…
اگر یک تصویرگر گرافیکی هستید، ممکن است تصاویر استوک (Stock) را نیز برای استفاده گسترده تر ایجاد کنید. این می تواند منبع خوبی برای درآمد غیرفعال و همچنین راهی برای ایجاد شهرت به عنوان یک تصویرگر باشد.
8-طراحی موشن گرافیک
طراحی موشن گرافیک، گرافیک هایی هستند که حرکت می کنند، به عنوان مثال: انیمیشن، ویدئو و تصویر. با توجه به افزایش دیجیتالی شدن و بهبود فناوری، این نوع طراحی در سال های اخیر بسیار محبوب شده است.
مواردی که موشن گرافیک در آنها کاربرد دارد:
- دنباله عنوان و تیتراژ پایانی
- آگهی ها
- لوگوهای متحرک
- تریلرها
- ارائه و پرزنتیشن
- ویدیوهای تبلیغاتی
- فیلم های آموزشی
- وب سایت ها
- اپلیکیشن ها
- بازی های ویدیویی
- بنرها
- GIF ها
کدام نوع حرفه و حوزه طراحی گرافیک برای شما مناسب است؟
چه بخواهید در نوع خاصی از طراحی گرافیک تخصص داشته باشید و چه در تمام حرفه ها، باید به خاطر داشته باشید که کسانی که تخصص متمرکز دارند اغلب می توانند قیمت های بالاتری داشته باشند و معمولاً برای کاری که انجام می دهند تقاضای بیشتری دارند. . هر نوع حرفه طراحی را که انتخاب می کنید، به یاد داشته باشید که یک نمونه کار طراحی قانع کننده بسازید که نشان دهنده نوع پروژه هایی است که می خواهید برای آن استخدام شوید.